Ηλεκτρόλυση άλατος

Η παραδοσιακή και πλέον χρησιμοποιούμενη μέθοδος απολύμανσης του νερού της πισίνας μέχρι στιγμής υπήρξε η χρήση χλωρίου σε υγρή ή στερεή μορφή. Αν και αυτός ο τρόπος απολύμανσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται κατά τη μεταφορά και χρησιμοποίηση αυτής της χημικής ουσίας, οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες πισίνας να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις όπως τους Ηλεκτρολύτες Άλατος Νερού. Παρά το αρχικό κόστος, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, το χαμηλό κόστος λειτουργίας και η πλήρης αυτοματοποίηση καθιστούν το σύστημα αυτό την καλύτερη επιλογή.

Η προσθήκη χημικών ουσιών ( σκόνη – ταμπλέτες ) μειώνεται στο ελάχιστο, διότι με τη γεννήτρια άλατος  και με συνηθισμένο μαγειρικό αλάτι απολυμαίνετε αποτελεσματικά η πισίνα σας.

Η ηλεκτρόλυση άλατος είναι η διαδικασία παραγωγής υποχλωριώδους νατρίου από ήπια αλατισμένο νερό πισίνας. Στη διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται ηλεκτρολύτης άλατος, ο οποίος παράγει ελεύθερο χλώριο μέσω ενός ηλεκτροδίου.

Οι ηλεκτρολύτες άλατος επιτρέπουν τη χρήση θαλασσινού νερού σε πισίνες, μια διευκόλυνση που εξυπηρετεί περιοχές που είτε αντιμετωπίζουν έλλειψη πόσιμου νερού, είτε προτιμούν τη χρήση θαλασσινού νερού για λόγους οικονομίας. Η χρησιμοποίηση θαλασσινού νερού καθιστά το σύστημα πιο αποτελεσματικό, ενώ παράλληλα περιορίζεται η κατανάλωση ρεύματος.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ ΑΛΑΤΟΣ 

1. OIKONOMIA

2. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

3. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥ

4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Η MrPiscina συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές και με μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό μπορούμε να σας προτείνουμε την πλέον κατάλληλη λύση για την πισίνα σας. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε μερικά από τα μοντέλα μας κάνοντας “κλικ” στις ακόλουθες εικόνες.